Привлечен е като обвиняем 37-годишният мъж, който беше задържан за

...
Привлечен е като обвиняем 37-годишният мъж, който беше задържан за
Коментари Харесай

Луд поругал гроба на патриарха

Привлечен е като обвинен 37-годишният мъж, който беше арестуван за оскверняването на гроба на патриарх Неофит. Това разгласи представителят на Софийската районна прокуратура Николай Николаев:

„ Мярката ще бъде прегледана от Софийски областен съд още в утрешния ден. Обвинението е по тази причина, че на 15 април към 23:30 ч. причинителят е осквернил гроба на България патриарх Неофит, като е изтръгнал дървения кръст, разклащайки го няколко пъти. За това действие се планува отнемане за период от 3 години, санкция от 5 000 до 10 000 лв. “.

Той посочи, че ще бъде направена и съдебно-психиатрична експертиза на арестувания, който води бездомнически метод на живот. За действието „ опозоряване на гроб на мъртвец “ се планува наказване отнемане от независимост за период до три години или пробация.

Заместник-началникът на Първо районно ръководство комисар Георги Гечев сподели, че сигналът е получен през вчерашния ден рано сутринта на незабавния телефон 112. Няколко часа по-късно мъжът е арестуван в региона на НДК, като не е оказал опозиция. Той не е прочут на Министерство на вътрешните работи досега:

„ Вчера към 08:00 ч. сутринта е получен сигнал, че е опозорен гробът на патриарх Неофит. Незабавно са подхванати издирвателни дейности от Столична дирекция на вътрешните работи и след 4-5 часа е арестуван 37-годишен мъж, незнаен на полицията до момента. Той води бездомнически метод на живот и има душевен отклонения “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР