Приветствам проверките на контролните органи на европейската прокуратура. Когато аз

...
Приветствам проверките на контролните органи на европейската прокуратура. Когато аз
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Подозирам, че управляващите пипат неприкосновения фискален резерв

Приветствам инспекциите на контролните органи на европейската прокуратура. Когато аз бях министър на стопанската система стартираха тези инспекции. Ние свършихме цялата работа и в този момент виждаме резултатите. Това ще докара до добър край, защото който е злоупотребил, ще носи своята отговорност. Това съобщи някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов от ГЕРБ в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той предвижда, че в края на 2022 година ще достигнем 18-20% равнища на инфлация.

„ Видяхме, че България влиза във втората фаза на инфлационните процеси. Инфлационният налог се употребява като буфер на бюджета, само че той рефлектира върху всички нас. Актуализацията на бюджета е неотложна. Инвестициите няма да се случат, както бе планувано. Имаме проблеми с дълга, задлъжняваме нашите деца “, акцентира някогашният стопански министър.

Той попита и къде са изчезнали 9 милиарда лв. от фискалния запас през декември. По думите му едни пари са се поставили в секрети сметки.

„ Имам съмнението, че се пипа неприкосновения фискален запас от 4,5 милиарда лв., който включва сребърния фонд и фонд „ Козлодуй “. Оттук нататък ние нямаме проект за ръководство на държавния дълг “, сигнализира някогашния министър на стопанската система.

Във връзка с избора на шеф на Българска народна банка Лъчезар Борисов съобщи: „ За мен експертизата е преди всичко. Считам, че актуалният шеф на Българска народна банка има такава. Очаквам да чуя от претендентите положителни послания за еврозоната и макроикономическите провокации. Димитър Радев сподели достолепие “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР