Привържениците на Манчестър Юнайтед нахлуха на тренировъчната база на своя

...
Привържениците на Манчестър Юнайтед нахлуха на тренировъчната база на своя
Коментари Харесай

Феновете на "Манчестър Юнайтед" нахлуха на базата. Поискаха 51% от клуба

Привържениците на " Манчестър Юнайтед " нахлуха на подготвителната база на своя отбор през днешния ден (22 април). По този метод те показаха негодуванието си против актуалните притежатели на клуба - семейство Глейзър.

Протестът идва дни, откакто " алените дяволи " оповестиха, че се включват в новия шампионат Суперлига, само че след остра неодобрителна реакция от почитателите, се отдръпнаха, както и останалите британски отбори.

supporters heading towards Carrington.
— Vishy (@vishy_united)

При нахлуването си през днешния ден на база в Карингтън последователите разпънаха транспаранти с текст: " Ние решаваме по кое време ще играете ", " Глейзър вън " и " 51% ". По този метод те желаеха да имат мажоритарна власт в клуба и да взимат значимите решения, както е в Германия. В Бундеслигата 51% от отборите са благосъстоятелност на почитателите.

Привържениците на " алените дяволи " към този момент издействаха оставката на изпълнителния шеф Ед Уудърд, който съобщи, че ще напусне поста си след края на сезона.

На базата почитателите на " Юнайтед " се срещнаха с мениджъра Оле Гунар Солскяер, с треньорите Майкъл Карик и Дарън Флетчър, както и с футболиста Неманя Матич. Те се пробвали да успокоят нахлулите последователи, даже да защитят семейство Глейзър.

" Не ни давай уроци по история. Глейзър обичат единствено парите ", дали отговор им от клуба.

Джоел и Аврам Глейзър са американски предприемачи. Тяхната компания закупи мажоритарния пакет акции на " Юнайтед " през 1991 година Преди години те отхвърлиха оферта от саудитския принц Мохамед Бин Салман на стойност близо 4 милиарда $.

Ръководството на " Манчестър Юнайтед " към този момент се извини на почитателите, че забърка името на отбора в скандалната Суперлига.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР