Привържениците на конспиративни теории отдавна вярват в популярната “кемтрейлс теория,

...
Привържениците на конспиративни теории отдавна вярват в популярната “кемтрейлс теория,
Коментари Харесай

Изследване опровергава конспиративната теория “кемтрейлс”

Привържениците на тайни теории от дълго време имат вяра в известната “кемтрейлс ” доктрина, съгласно която секрети стратегии на правителствово разпръсква токсични химикали или биологически сътрудници от високо летящи самолети и в следствие в небето за дълго време остават “химичи следи ” с ненапълно геометрично верни форми. Ново проучване, оповестено предходната седмица твърди, че опровергава този мит.

Специалистът по климата Кен Калдейра от Carnegie Institution for Science и негови сътрудници от Калифорнийския Университет в Ървайн, в съдействие с неправителствената организация Near Zero, откриха, че съществува просто пояснение за съществуването на “химичните следи ”. По-големите мотори и усъвършенстваният разход на гориво разрешават на самолетите да летът по-високо, което в действителност предизвиква “упоритите ” следи от кондензация (contrails).

Авторите са присъединили в проучването си 77 специалисти, в това число геохимици, които работят върху проблемите за разпространяването на прахуляк и замърсявания в атмосферата и по особено върху кондензационните следи. 76 от тях са декларирали, че в никакъв случай не са се натъквали на научно доказателство за каквато и да била загадка държавна стратегия за “пръскане ”, и са се съгласили, че “доказателствата ” за теорията, привеждани от последователите на тайни теории могат елементарно да бъдат обяснени посредством добре разбрани физически и химически процеси и зле подбрани “данни ”.

“Независимо от упоритите теории за секрети държавни стратегии за химическо разпространяване на химикали в атмосферата до момента нямаше пиър-ревю научно проучване, което да покаже, че “кемтрейлс ” са в действителност елементарни “контрейлс ” или кондензационни следи. ”

Източник: RedOrbit

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР