Привърженици на Възраждане блокираха ГКПП Лесово. За няколко часа се

...
Привърженици на Възраждане блокираха ГКПП Лесово. За няколко часа се
Коментари Харесай

Привърженици на Възраждане блокираха за няколко часа ГКПП Лесово, Калотина и Йовково

Привърженици на " Възраждане " блокираха Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово ". За няколко часа се пропускаха единствено коли на Спешна помощ и пожарната. Блокадата беше вдигната към 13:00 часа.



Според депутата и регионален координатор на партията в Ямбол Никола Димитров, 300 души са взели участие в митинга пред пункта, а мотивът за недоволството им е решението на Конституционния съд от четвъртък, с което беше отклонено настояването на 49 народни представители, обвързвано с предложение за производство на народен референдум за опазване на българския лев до 2043 година.

" Конституционния съд сподели, че не го интересува волята на българските жители и ще създадат това, което им е подредено. На всички нас ни беше явен този резултат, тъй като пред Конституционния съд една седмица беше колата на американския дипломат ", сподели Никола Димитров.



Според него, решението очевидно не е взето в България за следващ път и за това от " Възраждане " са решили да блокират границите на България на три места. И на следващия ден партията ще предприеме сходни дейности, изясни Димитров. Той не пожела да каже активността на кои гранични пунктове ще бъде затруднена, с цел да не бъдат спрени представителите на " Възраждане ".

Блокада през днешния ден имаше и на граничните пунктове " Йовково " и " Калотина ".

Председателят на партията Костадин Костадинов изясни, че митингите ще продължат всяка седмица на разнообразни места, без авансово съобщение.

Костадинов сподели, че " не може да продължава систематичното престъпление, не може да продължава гаврата с Конституцията, не може да продължава нарушаването на всички съществени човешки права и свободи на нас - българите, в по този начин наречената българска страна. "



фотоси: " Възраждане "

Видяхте, че тази седмица беше погазена Конституцията, волята на 604 хиляди българи за опазване на българския лев беше погазена. За следващ път ясно бяха показани същинските връзки на българските ръководещи и на така наречен конституционни съдии към нас българите и към българската Конституция, добави водачът на " Възраждане ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР