Притежаваното от Русия и Китай противоспътниково оръжие в близките няколко

...
Притежаваното от Русия и Китай противоспътниково оръжие в близките няколко
Коментари Харесай

САЩ разсекретиха противоспътникови оръжия на Русия и Китай

Притежаваното от Русия и Китай противоспътниково оръжие в околните няколко години ще бъде в положение да унищожи всички американски спътници на околоземна орбита, заяви The Washington Free Beacon. Изданието се срещнало с отчет, квалифициран за Пентагона от специалисти в разследващо ръководство J-2, влизащо в структурата на Обединения комитет на началник-щабовете. В документа се твърди, че РФ и КНР ще разработят технология за заличаване на обособени спътници още към 2020 година

В отчета шефът на Националното разузнаване Ден Коутс отбелязал, че галактическото оръжие на Русия включва „ разнороден набор от благоприятни условия за влияние върху спътници във всички орбитални режими”, в това число борден лазер срещу американски спътници.

Според изданието, напоследък за основаване на противоспътниково оръжие годишно влага към 5 млрд $. Проектът включва разработвания комплекс за ПРО А-235 („ Нудоль”), лазери и системи за РЕБ, които са способни да нарушат работата на сателитната електроника.

Експертите от J-2 настояват, че за заличаване на цели на ниска околоземна орбита са пригодни противоракетите „ земя-въздух” на комплексите С-300, С-400 и разработвания в този момент С-500.

Освен това Русия изпитва маневриращи спътници-убийци, работи над разполагането на прехващача МиГ-31 и е основала импулсно електромагнитно оръжие, способно да унищожи електрониката на спътниците.

Към 2016 година на ниска околоземна орбита (160 – 2000 км) кръжат 780 спътника на 43 страни. Уязвими за офанзива са в най-ниската си точка (перигей) и 37 спътника на високи елиптични орбити.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР