Притежатели на облигации ще настояват Украйна да възобнови плащанията по

...
Притежатели на облигации ще настояват Украйна да възобнови плащанията по
Коментари Харесай

Кредиторите на Украйна настояват тя да възобнови плащанията по дълга си

Притежатели на облигации ще упорстват Украйна да възобнови заплащанията по дълга след дълго спиране, пише The Wall Street Journal, представен от " Фокус ".

Кредиторите на Украйна са декларирали, че Киев може да изчака с изплащането на отговорностите си, откакто съветските войски нахлуха в страната преди две години. Сега тяхното самообладание стартира да се изчерпва, написа американската медия.

Според осведомени група задгранични облигационери, измежду които BlackRock и Pimco, възнамерява да окаже напън върху Украйна да стартира още веднъж да заплаща лихвите по дълга си още през идната година.

Групата, която държи към една пета от неизплатените еврооблигации на Украйна на стойност 20 милиарда $, неотдавна образува комитет и нае юристи от Weil Gotshal & Manges и банкери от PJT Partners PJT, които да договарят от нейно име.



Групата желае от Киев, който преди малко получи помощ от Съединени американски щати в размер на към 60 милиарда $, да подписа съглашение, в което да възобнови заплащанията в подмяна на опрощаване на огромна част от неизплатения дълг на страната. Някои притежатели на облигации от групата са разискали проектите с висши чиновници в Киев.

Според Journal Украйна се готви да стартира договаряния с притежателите на облигации през май, а съветниците на Киев работят, с цел да привлекат САЩ и други държавни управления. Изданието добавя, че утвърждението на договорката не е обезпечено, защото Съединени американски щати и съдружниците са загрижени, че парите на данъкоплатците " ще се окажат в ръцете на притежателите на облигации ", в случай че Украйна възобнови обслужването по дълга. 

" Без съглашение Украйна може да изпадне в несъблюдение след края на ваканцията за погашение на задълженията към облигационерите през август ", добавя американското издание.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР