Пристигащите в Италия от страни от ЕС ще трябва да

...
Пристигащите в Италия от страни от ЕС ще трябва да
Коментари Харесай

Италия с нови правила за пристигащите в страната

Пристигащите в Италия от страни от Европейски Съюз ще би трябвало да носят със себе си резултати от тест за ковид и да преминат 5-дневна карантина при идване. Това важи както за италианците, по този начин и за останалите европейски жители. Пристигналите от чужбина би трябвало да създадат още един тест за Covid-19 след 5 дни самоизолация. Италианският здравен министър Роберто Сперанца ще подпише заповедта за това в границите на днешния ден, заяви организация ANSA.

Досега множеството идващи европейски жители трябваше да покажат негативен тест, изработен до 48 часа преди да влизането в Италия, до момента в който се прилагаше единствено за хора, идващи от страни отвън блока.

Задължителна е двуседмичната карантина за всички идващи от страни отвън Европейски Съюз и Шенгенското пространство. Освен това можете да посетите Италия единствено по аргументи, свързани с работни задания или нужда от здравно лекуване или образование. Туризмът в страната е публично неразрешен, както и придвижването на поданици сред другите области. Редица страни са в така наречен Черен лист, влизането от тях е неразрешено заради неподходящата епидемиологична обстановка.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Италия постанова наложителна 14-дневна карантина за всички при...

Голяма част от Италия остава под строги ограничавания, защото се бори със смъртоносна трета вълна от ковид, като в цялата страна следва, започващ тази събота.

В същото време, съгласно италианските медии, някои италианци отпътуват в чужбина на туристически пътувания. Една от известните дестинации е Испания, където е задоволително европейските гости да създадат тест за ковид. Този факт провокира несъгласия в Италия, където всички туристически структури са принудени да останат затворени.

" Не мога да напусна общината си, само че мога да отлетя до Канарските острови - това е неуместно ", споделя пред вестник Corriere della Sera Бернабо Бока, началник на федерацията на италианските хотелиери.

Все отново италианските управляващи приканват хората да заобикалят всевъзможни задгранични пътувания, в случай че не е безусловно належащо. Съседните Австрия и Швейцария към този момент постановат карантина на пасажери, идващи от други елементи на Европа. В Германия режимът е по-облекчен - в страната се влиза единствено с негативен тест за Covid-19.

Италия беше първата европейска страна, която се сблъска с цялостната мощ на пандемията и публично записва повече от 108 000 смъртни случая от Covid-19 до момента. В понеделник бяха регистрирани още 13 000 новозаразени и 417 жертви.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР