Пристъп на хронична болка или главоболие могат да се появят

...
Пристъп на хронична болка или главоболие могат да се появят
Коментари Харесай

Това за лекарствата, които ВИНАГИ трябва да носите

Пристъп на хронична болежка или главоболие могат да се появят при човек когато и да е. Татяна Романенко , терапевт и основен доктор на клиниката „ Твой лекар “, описа пред Спутник какви медикаменти би трябвало да вземете със себе си при излизане от вкъщи.
На първо място, би трябвало да имате на разположение медикаменти за незабавни случаи, в случай че имате някакви хронични болести, сподели лекарят.
" Трябва да имате средства за понижаване на кръвното налягане, в случай че имате сърдечни проблеми - би било хубаво да имате блистер с нитроглицерин в чантата си. Трябва да имате мокри кърпички или дезинфектанти за тогава, когато не можете да си измиете ръцете ", посъветва Татяна Романенко.
Всичко останало съгласно нея е чисто самостоятелно. Според лекаря не е належащо да носите медикаменти за главоболие от самото начало.
" Мисля, че не е нужно да носите болкоуспокояващи със себе си, тъй като всяко главоболие има своя основателна причина и главоболието не е незабавна обстановка, която изисква незабавна интервенция. Можете да се приберете у дома, да посетите аптека ", изясни Романенко.

Според нея обаче има изключение: в случай че човек страда от мигрена, тогава би трябвало да има антимигренозни медикаменти със себе си, тъй като колкото по-скоро се спре офанзивата, толкоз по-ефективно ще бъде.
Лекарят поучава да не носите хапчета без опаковка, макар че това може да наподобява по-удобно. Таблетките " в насипно положение " не са предпазени от външни въздействия плюс това, че след известно време няма да можете да определите без опаковка дали лекарството е с изминал период на валидност.
" Едно-две хапчета от блистер могат да се поберат по-лесно в чантата, джоба и няма да основат неудобства. Но в това е заплахата: можем да сложим хапче в джоба си и да го забравим. Може да ни потрябва след една година и срокът му на валидност ще изминал или ще бъде съхранено погрешно “, сподели Татяна Романенко.
Същият проблем поражда, в случай че сте на работа и нямате нужното лекарство в себе си - обръщате се към сътрудниците си и те може да ви предложат неопаковано хапче. В този случай би трябвало да сте сигурни, че това е лекарство, чийто период на валидност не е изминал и че тъкмо това лекарство ви е належащо, защото без опаковка не е изключена неточност, означи лекарят.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР