Пристанището в Солун вече е собственост на бившия депутат от

...
Пристанището в Солун вече е собственост на бившия депутат от
Коментари Харесай

Руският цар на Солун купи и пристанището

Пристанището в Солун към този момент е благосъстоятелност на някогашния народен представител от съветската Дума – Иван Савидис. " Руският цар на Солун купи пристанището ", разясняват гръцките медии договорката за врата.

Компанията на Иван Савидис закупи контролния пакет акции на пристанище Солун откакто закупи каузи на отдръпналата се немска компания. Цена на договорката не се оповестява, съобщи БНР.

Приватизацията на пристанище Солун концентрира интереса на колоси в бранша, откакто Гърция реши да даде врата на интернационална компания с гръцко присъединяване. Имаше деклариран интерес и от съветски компании, които в следствие се отдръпнаха.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Иван Савидис е бил най-обикновен служащ в Ростов, а през днешния ден е...

Очаква се единствено позволение от Комисията по конкуренцията, с цел да стане Иван Савидис главен притежател на пристанище Солун, което след Пирея е най-печелившият гръцки порт.

Савидис е съветски олигарх от гръцки генезис, роден в Грузия, който е измежду най-мощните вложители в Северна Гърция, някогашен народен представител в съветската Дума, непосредствен с президента Владимир Путин.

Той развива разнородни бизнеси – от футболния клуб ПАОК до медии и производството на цигари и захар. Савидис има и най-известният първокласен хотел в Солун – " Македония палас " – една от забележителностите на града.

За да постъпиш на работа в негова компания, е належащо освен да имаш съвършено обучение, само че и да владееш съветски език, настояват негови сътрудници.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР