Прищина. Мисията на ООН в Косово не е получила официално

...
Прищина. Мисията на ООН в Косово не е получила официално
Коментари Харесай

Стефан Дюжарик: Мисията на ООН в Косово не е получила уведомление за обявяване на член на персонала й за персона нон грата

Прищина. Мисията на Организация на обединените нации в Косово не е получила публично съобщение за оповестяването на съветски член на личния състав й за личност нон грата от Прищина. Това заяви пред кореспонденти представителят на генералния секретар на организацията Стефан Дюжарик, предава TACC .

„ Мисията на Организация на обединените нации в Косово и централата на Организация на обединените нации подхващат подобаващи ограничения, с цел да подсигуряват сигурността на въпросния чиновник и поддържат контакти със заинтригуваните органи по този въпрос “, сподели той.

„ Запознати сме с оповестяването от страна на косовските управляващи за личност нон грата на офицер от задачата на Организация на обединените нации в Косово (UNMIK, ЮНМИК). Мисията не е получила публично съобщение от косовските управляващи по отношение на тези изказвания. Доктрината за личност грата не се ползва за личния състав на Организация на обединените нации и не е обхваната от регламента на ЮНМИК. Всички въпроси по отношение на личния състав на ЮНМИК би трябвало да се насочат към управлението на задачата, с цел да може тя да се оправи с тях в сходство със статута, привилегиите и имунитетите на ЮНМИК и нейния личен състав “, изясни дипломатът.

В петък външният министър на Косово Доник Гервала, по предложение на премиера на Косово Албина Курти, разгласи съветски чиновник на Мисията на Организация на обединените нации в Косово за личност нон грата „ поради нездравословното въздействие, което е нарушило националната сигурност “.

Подобна обстановка се разви през септември предходната година в Етиопия. Въпреки че международната организация настояваше, че тази теория не се отнася за тях, след известно време чиновниците на задачата, чието експулсиране желаеха управляващите, въпреки всичко напуснаха страната.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР