Присъствието на истински световен музикален елит на откритата сцена в

...
Присъствието на истински световен музикален елит на откритата сцена в
Коментари Харесай

Международният джаз фестивал в Банско през август за 21-и път

Присъствието на същински международен музикален хайлайф на откритата сцена в Банско дават обещание и тази година уредниците на интернационалния джаз фестивал. Той ще се организира от 4 до 11 август на площада, входът е свободен, само че още на 3 август ще има специфична буги-вуги вечер на Аксел Цвингенбергер (Германия) и Ладива (Швейцария) в салона на читалище „ Никола Вапцаров ”, която ще бъде с билети.
Българското присъединяване е не по-малко мощно: Биг бенд - Благоевград с диригент Борис Янев, Петя Буюклиева, Васил Петров, Камелия Тодорова, Весела Морова, Надя Тончева и Рут Колева към този момент са удостоверили своето присъединяване, а обичаната на мнозина българска група Dirty Purchase ще открие фестивала на 4 август.
Създателят и уредник на джаз феста доктор Емил Илиев и Кристиян Бояджиев, водещ на едно от най-престижните музикални излъчвания на БНР „ Джаз клуб ”, бяха в студиото на „ Артефир ”. С тях разговаряхме за артистите в афиша на тазгодишния интернационален джазфест в Банско.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР