Присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков ще повлияе

...
Присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков ще повлияе
Коментари Харесай

Адв. Менков: Присъдата на Кристиан Николов ще повлияе като превенция върху поведението на шофьорите

Присъдата по делото за гибелта на Милен Цветков ще повлияе като генерална предварителна защита върху държанието на водачите. Това разяснява в студиото на Менко Менков, адвокат на фамилията на журналиста.

Върховният касационен съд постанови девет години затвор за обвинения за злополуката Кристиан Николов.

„ Всеки от водачите би трябвало да се замисли да ръководи ли транспортно средство след приложимост на наркотици или не. Защото, в случай че ръководи, е допустимо да му бъде повдигнато обвиняване за съзнателно действие и надлежно наказването е доста по-голямо. В единия случай е от 5-15 години отнемане от независимост, а в другия - от 10 до 20 година или пожизнен затвор ”, разясни бранителят.

Менков изясни, че още преди 4 години е отправено искане към Народното събрание двете условия за ръководство на МПС „ след използването на ” и „ под въздействието на ” опиати да бъдат разграничени.

Адвокатът съобщи, че по време на процеса не е станало ясно за какво Николов не е натиснал спирачката преди конфликта.

„ Неговата защитна теза е, че неосъзнато е използвал наркотични субстанции. Твърдеше, че е пил някакви чайчета, отвари и че е употребил успокоителни смазки. Това беше изцяло опровергано. Доказано е, че е използвал три типа опиати преди злополуката ”, добави Менков.

„ Той е допускал настъпването на незаконния резултат и се е съгласявал, помирявал се е с него ”, безапелационен е бранителят. За развиването на присъдата юристът акцентира: „ В случая би трябвало да сме задоволени и възприятието ни за правдивост в този миг би трябвало да е задоволително изпълнено поради този пробив за последните 33 години. Върховен касационен съд заслужава възторженостти, че постанови решението си при форма на виновността „ възможен предумисъл ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР