Природозащитната организация Екологично действие Германия (DUH) отправи съдебен иск в

...
Природозащитната организация Екологично действие Германия (DUH) отправи съдебен иск в
Коментари Харесай

Германски еколози съдят 10 града да не допускат коли от "Дизелгейт"

Природозащитната организация " Екологично деяние Германия " (DUH) насочи правосъден иск в Дюселдорф против 10 града в страната поради това, че не са подхванали ограничения против колите, забъркани в абсурда " Дизелгейт " от 2015 година

Първото съвещание е планувано за сряда и организацията желае да бъдат спрени от улиците моделите, за които е открито, че са със програмен продукт за манипулиране на данните за изхвърляне на нездравословни излъчвания. От DUH упорстват всички коли VW с мотори вид EA 189 EU5 да бъдат изтеглени от пътищата. Софтуерът за възобновяване не е несъмнено, че връща тези мотори към законните рамки за употреба, а и не всички притежатели са го конфигурирали, допълват от ораганизацията.

Скандалът потегли от " Фолксваген ", само че засегна на практика всички по-големи германкски производители. Въпреки това оборотът и облагите на бранша продължиха да порастват, а през ноември канцлерът Ангела Меркел даде обещание да помогне на общините със стотици милиони евро, с цел да не се стига до възбрана за закупуване или допускане на дизелови коли на тяхна територия.

Другите градове, обект на правосъдния иск, са Берлин, Франкфурт, Хамбург, Хановер, Кьолн, Майнц, Мюнхен, Щутгарт и Висбаден, добавя организация ДПА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР