Природният газ, петролът и пшеницата поскъпват рязко на международните пазари

...
Природният газ, петролът и пшеницата поскъпват рязко на международните пазари
Коментари Харесай

Рязко поскъпване на газа, петрола и пшеницата на международните пазари

Природният газ, петролът и пшеницата нарастват внезапно на интернационалните пазари вследствие от войната в Украйна и ескалацията на западните наказания против Русия.

Природният газ нарастна на европейския пазар с 24 % .

Петролът вид Брент нарастна с 8 % за деня и към този момент е над 106 $ за барел.

След като един от главните експортьори на пшеница - Русия, стартира война против различен - Украйна, цената на пшеницата доближи през днешния ден най-високото си ниво от близо 14 години.

Основните опасения на пазарните анализатори са свързани със сигурността на доставките и неяснотата дали военните дейности в Украйна ще ескалират, което ще докара и до нови западни наказания.

Днес украинският външен министър Дмитро Кулеба намерено призова  за цялостно ембарго върху търговията с съветски нефт и газ. По думите му първите решения в тази посока към този момент са взети от Канада и тази вълна ще продължи да нараства.

Държавната осведомителна организация на Обединените арабски емирства съобщи през днешния ден, че в телефонен диалог престолонаследникът на Абу Даби принц Мохамед бин Зайед и съветският Владимир Путин са се съгласили да поддържат стабилността на енергийните пазари.

„ Газпром “ от своя страна заяви, че продължава директните доставки на  природен газ през Украйна в сходство с поръчките на потребителите. Днес това количество е близо  110 милиона кубически метра, оповестиха от компанията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР