Природният газ да струва 33 лева и 38 стотинки за

...
Природният газ да струва 33 лева и 38 стотинки за
Коментари Харесай

Поскъпване със 17% на синьото гориво искат от Булгаргаз

Природният газ да коства 33 лв. и 38 стотинки за мегаватчас без такси и данъци през този месец, изиска " Булгаргаз " от енергийния регулатор.

Това става със забавяне от 19 дни, защото малко преди парламентарните избори Министерството на енергетиката назначипроверка на газовата компания, която тогава пресметна, че е належащо повишаване от към 13%.

От страна на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) тогава бе установена позитивна разлика за 2020 година сред прогнозните и регистрираните от „ Булгаргаз “ ЕАД разноски за доставка на природен газ. В разследване на това препоръчаната от сдружението цена на природния газ за месец април 2021 година бе понижена с размера на открития от КЕВР надвзет доход и енергийното министерство започва инспекция на сдружението.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
От страна на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР...

Проверката не откри нарушавания и " Булгаргаз " актуализира и през вчерашния ден внесе своето заявление за повишаване на газа. То планува през настоящия месец повишаването на синьото гориво да е близо 17 на 100, съобщи БНР.

Като причина се показва продължаващата наклонност на нарастване на цените на европейските тържища, като у нас цената остава под междинната за Европа.

Предвижда се регулаторът да утвърди цените в сряда.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР