Припомняме, че държавният глава в повечето случаи предпочита да нарича

...
Припомняме, че държавният глава в повечето случаи предпочита да нарича
Коментари Харесай

След 2 години Радев се сети: В Украйна бушува война

Припомняме, че президентът в множеството случаи избира да назовава случавщото се в Украйна конфлит, в сравнение с война.

 

Дори по време на диалога си с украинския президент и неколкократно трябваше да бъде поправян, че в действителност в Украйна се води война. 

 

Днес Радев одобри почетния гвардейски часовой, с който по традиция се открива Годишната конференция на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

 

В рамките на двудневния конгрес щe бъде показан " Анализ на положението и подготовката на въоръжените сили през 2023 година "

 

Българската войска се сблъсква с доста проблеми - дефицит на запаси, софтуерна назадничавост, закъсняла рационализация, липса на персонален състав, прекомерно комплицирани процедури за обмисляне на отбранителните качества, напомни Румен Радев.

По думите му напъните на цивилното и военното управление на Министерството на защитата да подсигурява най-малко отбранителни качества с тази комплицирана конюнктура не стигат.

 

Държавният глава акцентира, че са нужни спешни ограничения за привличане на кадърни младежи с качества за тяхната високопрофесионална подготовка, мотивация и задържане във въоръжените сили.

 

" Необходими са законови промени, запаси и съществени вложения най-много в хората - възнаграждение, жилищна политика, доста по-добри условия на труд, условия за професионално и кариерно развиване и най-много мотивация. Очаквам реализацията и на дребните, нискобюджетни планове ", разяснява Румен Радев.

" Националната сигурност се подсигурява освен от МО, а от редица значими и виновни институции. Ключов детайл от сигурността е да имаме способна, съвременна, високотехнологична, обезпечена с квалифициран персонален състав българска войска.

 

Най-големият проблем е отходът на хора от армията, задълбочаването на некомплекта, изключително обезпокоително измежду офицерския състав ", добави Румен Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР