Принципът на Парето може да ни откаже към влечението по

...
Принципът на Парето може да ни откаже към влечението по
Коментари Харесай

Няколко трика за справяне с влечението към сладки храни

Принципът на Парето може да ни откаже към влечението по сладкото. Правилото 80/20 може да повлияе върху влечението към сладките изкушения. Това твърди австралийската диетоложка Джесика Сепъл, представена от Daily Mail.
80% от диетата ѝ е отдадена на здравословни храни, а останалите 20 са непокътнати за сладки вкусотии, които са ѝ обичани, само че не чак толкоз здравословни ястия.

Един от най-важните способи за битка против влечението към сладкото е закуската, която да е богата на протеини. Сепъл предлага също да се прибавя канела към храната, която контролира равнищата на кръвната захар.

Също по този начин е значимо да се заобикалят изкуствени подсладител, а хората да не се разсейват с телевизия или телефона, до момента в който се хранят.

В някои случаи гладът за сладко може да бъде обвързван с небалансирана диета или липса на сън, предизвестява Сепъл. При всички случаи и двата казуса би трябвало да бъдат решени.

По-рано диетоложката Пуджа Махия разказа елементарен метод за превъзмогване на влечението към сладкото. Тя твърди, че желанието да се яде нещо сладко е подбудено от неналичието на протеини в организма. Затова тя предлага клиентите ѝ да се уверят, че имат задоволително протеин във всяко хранене.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР