Принц Хари се яви в британски съд по дело, в

...
Принц Хари се яви в британски съд по дело, в
Коментари Харесай

Принц Хари и Елтън Джон се явиха в съда

Принц Хари се яви в английски съд по дело, в което той и други звезди упрекват издателя на в. " Дейли мейл " за нелегално подслушване на телефоните им и нарушение на правото на персонален живот, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-малкият наследник на крал Чарлз III дойде ненадейно от Съединени американски щати за делото, което демонстрира какъв брой значимо е то за него. По време на 4-дневните предварителни чувания не се чака ищците да се изричат. Освен принц Хари, дело против " Асошиейтед нюзпейпърс " водят Елтън Джон, брачният партньор му Дейвид Фърниш и актрисите Елизабет Хърли и Сейди Фрост. Елтън Джон също се яви в съда в Лондон в понеделник.

Те настояват, че са станали жертва на " голям брой противозаконни дейности ", осъществени от Daily Mail и Mail On Sunday - прихващане на известия от мобилни телефони, подслушване на диалози, приемане на персонална информация, да вземем за пример медицински данни посредством машинация, потребление на частни детективи за нелегално приемане на информация и " даже поръчване на навлизане с щурм в частна благосъстоятелност ".

Тези хипотетични нарушавания са траяли от 1993 година до 2011 година, упорстват юристите. " Асошиейтед нюзпейпърс " отхвърля обвиняванията. Издателят желае делото да бъде прекъснато с довода, че изказванията на ищците не се основават на доказателства. Той изрично отхвърля публицистите да са събирали нелегално информация. Освен това съгласно издателя има отминалост, а и ищците употребяват информация, предадена конфиденциално от издателя за следствие на вероятно нарушение на закона от медиите през 2012 година

Принц Хари води друго дело за клюка против Mail On Sun day поради публикация за защитата му, което вестникът оспорва. Миналата година по-малкият брат на принц Уилям завоюва обезщетение от същия вестник след различен иск за клюка. 

 

BREAKING: Prince Harry has arrived at the High Court ahead of a court case against The Daily Mail newspaperhttps://t.co/AQ6e97MgAq

Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/d7XRXddufl
— Sky News (@SkyNews) March 27, 2023
Съпругата му Меган също завоюва дело за нарушение на правото на персонален живот против " Асошиейтед нюзпейпърс " през 2021 година поради печатане на писмо, което тя е написала до татко си. Очаква Хари да се яви в съда през май, с цел да да даде показания по делото за клюка против " Дейли мирър " по отношение на обвинявания в телефонни измами, които вестникът също оспорва.

Хари и Меган показаха намесата на медиите като една от аргументите да се откажат от отговорностите си към кралското семейство и да се реалокират да живеят в Калифорния. Те нападнаха пресата в неотдавнашните си шест излъчвания за " Нетфликс " и записките на Хари " Резервният ", като в това време упрекнаха други кралски особи, че са сътрудничели на вестниците за някои измислени истории.

Засега няма коментар от Бъкингамския замък по тематиката. Вместо да поддържа брат си, принц Уилям е отпътувал на отмора с децата.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР