Примитивните породи кучета са много древни и тяхното формиране се

...
Примитивните породи кучета са много древни и тяхното формиране се
Коментари Харесай

Дресура и обучение на мексиканско голо куче

Примитивните породи кучета са доста антични и тяхното образуване се е направило без намесата на индивида. Към тези породи принадлежат някои от познатите през днешния ден като голи кучета, а едно от тях е мексиканското голо куче.

Поради дългото развиване на породата, тези животни са отлични за домашни любимци, тъй като са се усъвършенствали като умни, спокойни и привързани към човешкото семейство, което ги отглежда. Те са отлични стратези и бранители, както и чудесни компаньони и спътници на своите стопани. Разбират се отлично с деца, само че към непознати са прекомерно подозрителни, тъй като имат изразен предпазен темперамент.

Ценният домакински питомец от порода мексиканско голо куче въпреки всичко не е безусловно даденост, належащо е качествата му да се развият и усъвършенстват, а за задачата са нужни образование и дресура.

Тези нужни действия не са сложни за индивида, тъй като мексиканският другар без косми е добър и усърден възпитаник, който се стреми да зарадва своя собственик и заучава и извършва елементарно кучешките команди. Нужно е обаче в образованието на мексиканско голо куче да се включат всички членове на фамилията, тъй като в противоположен случай домашният питомец ще се привърже единствено към този, който го образова и се занимава с него.

Нужно е също по този начин да усеща индивида против себе си като водач, с цел да се подчинява на командите. За задачата при тренировките би трябвало да се комбинират похвали и твърди условия.

 Мексиканско голо куче

Представителят на породата голо мексиканско куче се усеща благополучен да съпровожда своя собственик на всички места, да взе участие във всички действия и го прави натрапчиво, в случай че не му се дава опция. Затова при тези общувания е най-добре да се прави самата дресура или приучаване към смирение, тъй като кучето тогава се усеща удобно и е склонно да извършва изискваното.

Животните от породата са умни, интелигентни животни и с добра памет. Лесно запомнят командите. Не бива да се не помни нито за миг, че неглижираното откъм социализация и дресурата на голо мексиканско куче е същинско злополучие, а неуправляемото му държание и любопитният му манталитет ще застрашат и неговата сигурност.

Сред тези животни се срещат и някои нападателни човеци и това изисква твърдо опълчване и угнетяване на сходни прояви. Ако бъде въвлечено в борба, мексиканското голо куче може съществено да бъде засегнато, тъй като голата му кожа разрешава съществени рани и белези, които не могат да бъдат прикрити по-късно.

Ако и вие желаете да си вземете подобен любим, разгледайте нашите разгласи за кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР