Приложението обаче може погрешно да третира рап музикатаБлокирането на рекламите

...
Приложението обаче може погрешно да третира рап музикатаБлокирането на рекламите
Коментари Харесай

Софтуер блокира рекламите по радиото

Приложението обаче може неправилно да третира рап музиката

Блокирането на рекламите по радиото ще бъде облекчение за мнозина, счита основателят на AdBlock Radio (снимка: CCO Public Domain)

Програмист сътвори новаторско приложение AdBlock Radio, което – както подсказва името му – блокира рекламите по време на радиопредавания и в подкасти.

Според разработчика, „ рекламите непочтено съблазняват хората, открадват времето им и дават обещание по-висок обществен статус. Блокирането на реклами ще бъде облекчение за мнозина ”. В допълнение към идеологическата страна на въпроса, рекламата по радиото може да бъде досадна със своята мощ.

Софтуерът AdBlock Radio е разработван в продължение на три години. Неговият основател Александър Сторели има вяра, че приложението ще помогне на медийните компании да основават различни бизнес модели за печелене на пари от радио и подкасти.

AdBlock Radio открива рекламите посредством машинно образование и способи, сходни на употребяваните от Shazam. То обаче не постоянно работи вярно – да вземем за пример, може неправилно да дефинира хип-хоп или рап като реклама. Освен това не може да блокира реклами, които самият водещ на предаването чете.

Създателят на AdBlock Radio развива софтуера като план с отворен код и е разгласил подробни указания за това по какъв начин да се употребява приложението.

Даунлоуд: AdBlock Radio
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР