Прилагането на хормонална терапия при менопауза е метод, който през

...
Прилагането на хормонална терапия при менопауза е метод, който през
Коментари Харесай

Менопаузата отключва Алцхаймер също


Прилагането на хормонална терапия при менопауза е способ, който през последните години по-често е отхвърлян в всеобщия случай, за разлика от предходните.

С настъпването на климакса при дамите нарастват редица опасности за здравето, като сърдечносъдов и остеопороза, поради чийто профилактичен резултат се предлага хормонално заместителна терапия при някои дами по преценка на доктор експерт. Друга причина могат да бъдат мощно изявените признаци на менопауза, които вадят дамата от нормалния темп на живот и намаляват неготово качество.

Ново проучване на международно известната американска Мейо клиник евентуално ще върне известността на този способ употребен, в това число и за поддържане на хубостта на дамата преди.

Според него използването на хормонозаместителна терапия още при първите стадии на менопаузата има капацитет да понижи риска или да отсрочи във времето развиването на Алцхаймер.

Спадът на хормоналните равнища, какъвто се следи по време на менопаузата при дамите, оказва известно въздействие за развиването на деменция и отключване заболяването на Алцхаймер. С напредването на възрастта размерът на мозъка всекидневно понижава. Тази смяна обаче е по-очевидна при хора с когнитивен крах.

Д-р Кейал Кентарци, радиолог от клиниката по неврорадиоогия наблюдава измененията в мозъка с възрастта и по какъв начин болесттите въздействат на този развой. Според нея методите на образната диагностика дават опция да се хване началото на болестния развой в мозъка доста преди да се изявят клиничните признаци на Алцхаймер и деменция.

Свързани публикации.. Доц. доктор Ивона Даскалова: Менопаузата изисква от дамите да си отделят време! (І част) 0 Как да не допуснем ранната менопауза! (І част) 7 Може ли да се резервира женствеността при менопауза? 1

Тя намира разлики в тези промени при дами на хормонална терапия и без. Заключенията на екипа е, че хормоналната терапия забавя намаляването на мозъчния размер, което и подкрепя предпазването от деменция.

Хормоналната терапия до момента не е употребена с превантивна цел против дементивни болести, само че в случай че проучванията на екипа се потвърдят на идващ стадий с обсег от повече добролци е допустимо да се работи в тенденция основаване на такива рекомендации.

Не може да се каже, че деменцията се появява поради остаряването, нито че менопаузата води към нея. Когнитивният крах зависи от разнообразни рискови фактори като приемственост, генетични недостатъци, житейски път, стандарт на живот. От значение за здравето на мозъка са поддържането на двигателна интензивност, надграждане на умствения потенциал в ежедневната работа, образованието, контрола на кръвното налягане, холестерола в кръвта, което и неведнъж се удостоверява при проучванията в региона. И освен в предварителната защита на Алцхаймер, само че против всеки когнитивен крах, утежняване на паметта, други форми на деменция тези начин на живот фактори са основни.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР