Приключва работата на терен на разследващите след опита за атентат

...
Приключва работата на терен на разследващите след опита за атентат
Коментари Харесай

Следовател Маринов опроверга министър Демерджиев: Няма заподозрени за атентата срещу Гешев

Приключва работата на терен на проверяващите след опита за атентат против основния прокурор Иван Гешев. Оттук нататък ще се работи с оперативните служби на Министерство на вътрешните работи, службите за сигурност и всички интернационалните партньорски служби. Това съобщи следователят Мариан Маринов по време на следствен опит след опита за нападение над основния прокурор, оповестява Българска национална телевизия.

 атентат, гешев

Маринов съобщи, че на този стадий не може да каже, че има обвинени. Разследването ще бъде обективно, всестранно и ще се изследват всички вероятни версии.

Не конкретизираха какви са вредите по автомобила и дали се работи по гореща диря.

Бригада от специалисти обследва всеки сантиметър от мястото на епицентъра на гърмежа – цялото асфалтово покритие към него, дървесната растителност и почвата. Беше претърсено за следи и материални доказателства за взривно вещество. Назначена е експертиза, която ще покаже типа на взривното вещество, количеството, тротиловия еквивалент и произхода – страната, от която е закупено, добави Маринов. Ако се наложи, ще се употребяват и експерти от други страни.

 атентат, гешев

Изследват се разнообразни материали – пластмасови частици, дървени частици, железни частици с формата на сачми. По дърветата в близост има следи от провали.

Маринов дефинира като „ догадка “ думите на ген. Атанасов, че казусът е инсценировка и има за цел да се блокират промените в прокуратурата.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева съобщи, че по делото най-вероятно ще се привлекат интернационалните специалисти, които да оказват помощ за правенето на експертизите и в хода на следствието.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР