Приключила е проверката на Изпълнителна агенция Медицински надзор“ за ваксинирането

...
Приключила е проверката на Изпълнителна агенция Медицински надзор“ за ваксинирането
Коментари Харесай

В Сандански 24-има са ваксинирани в нарушение на плана

Приключила е инспекцията на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ за имунизирането на общински съветници в Сандански, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, представен от БНР.
От нея излиза наяве, че на 8 януари са осъществени имунизации на 7 чиновници от обществения патронаж, един преподавател и един пенсионер.
На 9 януари са от Националния проект за имунизиране против Covid-19.
Сред имунизираните са били локални законодатели, в това число, както и дъщерята на шефа на болничното заведение.
Петдневният период за използване на имунизациите е бил годен до 11 януари, което значи, че е имало време те да бъдат пренасочени, уточни министър Ангелов.
„ Считам, че изпълнителният шеф на болничното заведение не е спазил условията на имунизационния проект на Република България, имунизационния проект, не е осъществил задоволително добра организация и съгласуваност. Лечебното заведение е общинско. Министърът на опазването на здравето не може да извърши кадрови промени в него “, сподели той.
„ Ако това лечебно заведение беше под управлението... и Министерството на здравеопазването беше принципал, щях да освободя изпълнителния шеф “, добави министър Ангелов.
Директорът на болничното заведение в Сандански Илия Тонев призна, че щерка му е ваксинирана.
 Шефът на болничното заведение в Сандански ваксинирал освен общинските съветници, само че и собствен родственик Шефът на болничното заведение в Сандански ваксинирал освен общинските съветници, само че и собствен родственик
Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов разгласи, че по случая с имунизирането на общински съветници от Сандански е получил отчет...
„ В последния миг се наложи и на щерка ми да направя ваксина “, сподели той.
Според доктор Тонев обаче нарушаване на закона няма.
„ От чисто юридическа позиция няма никакви нарушавания. Защото в проекта написа предпочитано, не написа наложително. Сто и шест души от 450 души личен състав изявиха предпочитание за имунизация “, сподели той.
Причината за имунизирането на хора, които не попадат в първата фаза за имунизация, е че доста от медиците в листата са се отказали, други пък са се заразили с Covid-19, преди да дойдат имунизациите. Така от листата отпаднали над една трета. Тревожно невисок е и процентът на искащите да се имунизират медици- едвам 20 % съгласно доктор Илия Тонев.
Работата на РЗИ - Благоевград също е тествана, като там не са регистрирани съществени нарушавания, които да постановат наказания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР