Приключила е проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ)

...
Приключила е проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ)
Коментари Харесай

Пирогов не вижда в одита основанията на Хинков да им сменя директора

Приключила е инспекцията на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " по сигнал от здравния министър Христо Хинков , присъединената към сигнала прокурорска кореспонденция и подадени писма до прокуратурата и АДФИ от управлението на болничното заведение. Това излиза наяве от известие от пресцентъра на лечебното заведение.

отразява цялостната инспекция за активността на " Пирогов " от началото на юли 2022 година до края на юли 2023 година, а размерът му е 93 страници. В отчета на АДФИ и констатациите в него не се показват данни за осъществени закононарушения, злоупотреби, корупционни практики или нанасяне на вреди за лечебното заведение.
 Денков и Габриел помолили здравния министър да не сменя шефове на лечебни заведения
Денков и Габриел помолили здравния министър да не сменя шефове на лечебни заведения

Христо Хинков се надява идващият здравен министър да не бъде милосърден

В рамките на инспекцията са засечени административни нарушавания, за които на болничното заведение са издадени 4 акта. Единият е за покупка на медицински консумативи без да е извършен от предходното управление на лечебното заведение търг и преди да е завършила процедурата по нов подобен. От " Пирогов " изясняват, че това е осъществено в обстановка на последна нужда заради непрекъснатия режим на работа с най-тежките пациенти от София и цялата страна. От незабавната болница допълват, че такава процедура има в множеството лечебни заведения у нас. В известието се цитира и член 8 от Закона за административните нарушавания и санкции (ЗАНН): " Не са административни нарушавания действията, които са осъществени при неизбежна защита или последна нужда. "
 Денков: Само здравният министър напуща държавното управление
Денков: Само здравният министър напуща държавното управление

Все още няма изясненост кой ще е новият здравен министър

Другите три акта, издадени след инспекцията, за са за закъснение при качването на информация в профилираната осведомителна система " Електронни публични поръчки " (ЦАИС ЕОП) " с няколко дни. Според " Пирогов " в практиката на АДФИ това закъснение се дефинира като маловажно.

Заключението на одитния отчет е, че няма закононарушение и корупционни практики в лечебното заведение. " Сега остава да разберем дали въз основа на констатациите на АДФИ министърът на опазването на здравето ще отдръпна на управлението, аргументирано с осъществени финансови злоупотреби и закононарушения ", показват от болничното заведение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР