Приключиха консултацията на „Продължаваме промяната“ с президента Румен Радев. След

...
Приключиха консултацията на „Продължаваме промяната“ с президента Румен Радев. След
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще има четири вицепремиера и две нови министерства

Приключиха консултацията на „ Продължаваме промяната “ с президента Румен Радев. След срещата Кирил Петков съобщи, че се надява до 24 часа да бъде разгласен новият кабинет. Снощи към среднощ е бил направен съдружният контракт и е бил изпратен до съдружните сътрудници, които имат опция през днешния ден да създадат мнения.

„ Буквално се надявам, че до на следващия ден следобяд към този момент да сме финализирани всички договаряния. Днес би трябвало да минат вътрешните полемики при нашите сътрудници, не желая да върша изказване преди този момент, с цел да имат независимост да се съвещават “, съобщи Петков.

Той разгласи, че ще има четири вицепремиера, както и две нови министерства. Министерството на стопанската система ще се раздели да две - такова на растежа и нововъведенията и държавните предприятията. Според Петков те имат разнообразни функционалности в модела на икономическо развиване.

„ Ние гледаме най-функционално по какъв начин да се разпределят нещата, освен по партийни квоти, за нас най-важно е тази система да бъде най-работеща. Още тази седмица се надяваме да бъде връчен мандата, откакто имаме отговор от нашите сътрудници няма да го бавим и минута “, сподели още той,

Той разяснява и извършените срещи с 18-те работни групи, като съобщи, че има реализирано 90% съглашение.

„ За останалите 10% ще бъдат формирани общи работни групи и ще се създадат спомагателни разбори, с цел да можем да вземем най-хубавото решение “, сподели той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР