Приключи разчистването на пластмасовите и фармацевтични отпадъци от общинския имот

...
Приключи разчистването на пластмасовите и фармацевтични отпадъци от общинския имот
Коментари Харесай

МОСВ отчита разчистване на отпадъци от общински имот до моста на АМ Струма

Приключи разчистването на пластмасовите и фармацевтични боклуци от общинския парцел до моста на Автомагистрала " Струма " край Дупница , оповестиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Част от тях се възпламениха на 13 август 2019 година и станаха причина за увреждане на пътната инфраструктура . Разчистването бе разпоредено от министъра на околната среда и водите Емил Димитров и надзиравано от Върховна административна прокуратура.

Дружеството " Балканфарма Дупница " АД е отстранило общо 1870,64 тона композитни опаковки, а община Дупница е премахнала 178,32 тона твърда пластмаса. Продължава извозването на останали на терена излезли от приложимост гуми и смесени боклуци, осведомят от ведомството.

Генератор на част от отпадъците е фармацевтичната компания " Тева ", притежател на " Балканфарма Дупница " АД. За да се пристъпи към почистване, бяха извършени диалози сред Емил Димитров и управлението на компанията. В началото на септември 2020 година фармацевтичната компания стартира почистване от общинския парцел до моста на Автомагистрала " Струма ".

Останалата част от отпадъците от терена до моста бяха разчистени от Община Дупница след разпореждане от Регионална инспекция за опазване на околната среда - София.

Припомняме, че пластмасовите боклуци бяха оставени на нерегламентиран терен до автомагистралата от някогашен реализатор на действия по събиране и предпазване на боклуци, чието позволение за действия с боклуци беше отнето от Регионална инспекция за опазване на околната среда - София на 21 август 2020.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР