Приключи проектът Бъдещи инженери“ – лекции по инженерни науки за

...
Приключи проектът Бъдещи инженери“ – лекции по инженерни науки за
Коментари Харесай

Проектът „Бъдещи инженери“ приключи успешно

Приключи планът „ Бъдещи инженери “ – лекции по инженерни науки за деца на съдружие „ Европейски начинания без граници “, който се осъществя по стратегия „ Знание и напредък “ на Еконт Експрес и Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “.

В теоретичните и практичните занятия взеха интензивно присъединяване повече от 740 възпитаници – най-вече от първи до трети клас. Лекциите бяха с времетраене от 60 минути и се организираха непосредствено в клас и във време, съобразено с образователния график на децата. В рамките на плана децата усвоиха доста нови познания и умения, свързани с инженерните науки.

В план „ Бъдещи инженери “ се включиха класове от ОУ „ Олимпи Панов “, ОУ „ Любен Каравелов “, СУЕЕ „ Св. Константин Кирил – Философ “ и ОУ „ Отец Паисий “. Работата в дребни групи разреши на бъдещите инженери да изградят привички за екипна работа. Благодарение на ръководителя на плана инж. Илиан Илиев всеки участник имаше опция да развива и завива болтове и гайки, да работи с шестограм, да следва опростена скица, да построява вериги, да инсталира спирачки, да сглобява разнообразни типове тротинетки, както и  да сглобява кран за мотори. С позволение на управлението на всяко от учебните заведения съединените тротинетки се тестваха от учениците в коридорите на учебните заведения.

Проект „ Бъдещи инженери “ реализира задачата си да стимулира детските мозъци и да ги окуражи да учат повече. Показа на децата, че макар нежната си възраст имат нужните умения и с малко спомагателни познания могат да основават. Възможността да карат тротинетка, която са основали в екип със своите съученици, ги стимулира да търсят още умения от света на инженерните науки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР