Приключи представителното изследване на населението на Пловдив, което трябваше да

...
Приключи представителното изследване на населението на Пловдив, което трябваше да
Коментари Харесай

Едва 2% от хората в Пловдив са се срещали с коронавируса


Приключи представителното проучване на популацията на Пловдив, което трябваше да покаже какъв % от хората са се срещали с ковид. Данните заключи и показа в основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. С вируса до момента са имали среща единствено 2% от хората. По думите му данните демонстрират, че като цяло доста дребен % от обществото се е сблъсквал с и че „ всички теории от рода дай да го пуснем да се вихри и по този начин ще изчезне от епидемиологична позиция са една огромна нелепост “. По-рано тази заран сходно изявление направи и шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев. Той съобщи, че едвам 1% от популацията на страната има данни да се е срещало с вируса.

Проучването в Пловдив е направено по метода ELISA, който е единственият интернационално приет способ за представително проучване на % инфектирани в обещано обитаемо място, а Пловдив беше определен, защото има приблизително равнище на разпространяване на болестта в страната. Определени са били 660 точки, отмерено разпределени в шестте региона на Пловдив, като са избрани по този начин, че да има представителност по пол, възраст, социална група. Изследването е направено в 291 семейства. Изследвани са общо 1108 души, от които 553 са инцидентна извадка.

Събрани данни за три групи - доброволците на инцидентен принцип, които са канени по домовете си да се включат, медицински личен състав и хора, които сами са поискали да бъдат тествани. При последните резултатът предстоящо е по-висок, защото те са имали учредения да считат, че са се срещнали с вируса. Антитела, останали след прекарана зараза, са открити при 1.08% от хората в подбраните семейства, 3% от медицинските лица, 4% от участниците, които са поискали да се изследват сами.

Ако би трябвало да чакаме процентът на срещналите се вируса да стане 70 и да се сътвори имунитет, това значи той две-три години да обикаля, а ние ще си платим налога като човешки животи, разяснява доцент Кунчев. Той бе безапелационен, че теорията за груповия имунитет към този миг е безспорна неприложима за ковид.

" Изследвани са и 20 фамилии в Столипиново и 10 в " Шекер махала ". Всички те са чисти от ковид ", заяви регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева. По думите й данните потвърждават несъстоятелността на изказванията, че в ромските махали не се вършат проби и по тази причина не се откриват инфектирани.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР