Приключи основният ремонт на концертната зала на най-старата културна институция

...
Приключи основният ремонт на концертната зала на най-старата културна институция
Коментари Харесай

Радост за монтанчани! Откриват обновената зала в читалище Разум

Приключи главният ремонт на концертната зала на най-старата културна институция в Монтана - читалище " Разум ". Дейностите стартираха през 2021 година със средства по оперативна стратегия " Региони в напредък ".  
Утре, от 11,30 часа, обновената зала ще бъде публично открита. Събитието ще стартира с водосвет, след което локалната администрация ще показа направените усъвършенствания на цялата постройка. След това кметът Златко Живков ще даде конференция. 
Сградата на читалище " Разум " в Монтана е издигната през 1937 година със средства от дарения. До 70-те години на ХХ век е единственият културен институт в града. На сцената на читалището се прожектира първият филм. Десетилетия наред в нея се провеждат концерти, слагат театрални, оперетни и балетни постановки. През 1981 година е затворена за ремонт. И по този начин близо 40 години в нея са заключени спомените на хиляди жители на Монтана. Всички те са безапелационни, че акустиката в залата е забележителна и най-сетне ще могат да й се възхищават още веднъж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР