Приключи кампанията на Общинска фондация Русе – град на свободния

...
Приключи кампанията на Общинска фондация Русе – град на свободния
Коментари Харесай

Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ отчете засилен интерес към възможностите за финансиране на проекти през 2024 г.

Приключи акцията на Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “ за приемане на планови оферти за актуалната 2024 година Отчетен бе засилен интерес от страна на нестопанските организации от община Русе – подадени са общо 44 планови оферти за искане на финансиране към фондовете „ Лицата на Русе “ и „ Местни начинания “. Общата стойност на постъпилите планови хрумвания е 347 919 лева, а желаните средства са в размер на 235 605 лева

На свое съвещание Управителният съвет на общинската фондация се срещна в елементи с постъпилите планови оферти. Сред определящите критерии при избора на планове бяха обществена успеваемост, автентичност, административен и експертен потенциал, целенасоченост, реалистичност и успеваемост на разноските, както и резистентност на плана във времето. На база разпоредбите за реда и изискванията на финансиране на локални начинания в Община Русе посредством фондацията и насъбрания опит, членовете на Управителния съвет направиха своя стимулиран избор.

Поради огромния брой подадени оферти тази година бе решено да се включат в работната стратегия планове, които са утвърдени, само че остават в листата на чакащите, до момента в който не стане ясно дали и в какъв размер ще постъпят дарителски средства по сметката на фондацията.

„ Партньорството с локалния бизнес подкрепя доста съществено активността ни, “ сподели ръководителят на Управителния съвет Златомира Стефанова. „ През годините успяхме да утвърдим фондацията като устойчива форма на разговор за основаване на междусекторни партньорства с една обща цел - затвърждаване на образа на Русе като град на обичаи и нововъведение, на един от водещите центрове на културата, образованието и спорта. Продължаваме да работим интензивно в тази тенденция и призоваваме бизнеса в Русе да ни поддържа обилно и тази година – истината е, че единствено дружно можем да създадем града ни по-добро и привлекателно място за живот! “.

В работната стратегия за 2024 година на този стадий се планува подпомагането на 3 плана от фонд „ Лицата на Русе “ с обща стойност 8 464 лева, както и реализацията на 23 лични и партньорски начинания, за които да бъдат отпуснати 122 476 лева от фонд „ Местни начинания “.

С самодейностите, които провежда и поддържа финансово, Фондация „ Русе – град на свободния дух работи сполучливо към този момент повече от 10 години, водена от благородната задача да даде на можещите и знаещите късмет за развиване. Целта на Фонд „ Лицата на Русе “ е да подтиква активността на надарени русенци, които със своите достижения разпространяват дунавския град в народен и интернационален мащаб. Фонд „ Местни начинания “ ще продължи да дава опция разнообразни организации да осъществят своите новаторските хрумвания в региона на културата, изкуството, образованието, науката, новите технологии и всеобщия спорт, които основават възприятие за общественост и намират трайно място в събитийния календар на Русе. Събитията основават позитивен резултат върху развиването на туризма и представянето на Русе като привлекателна туристическа дестинация и важен град на картата на България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР