Приключи дооборудването на най-новата, която Община Русе нае от Община

...
Приключи дооборудването на най-новата, която Община Русе нае от Община
Коментари Харесай

Завърши дооборудването на най-новата станция за измерване качеството на въздуха в Русе

Приключи дооборудването на най-новата, която Община Русе нае от Община Белене и конфигурира в двора на помощно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “.

В употреба е въведена автоматизирана газанализаторна система за непрестанно премерване на бензен и летливи органични съединения (толуен, етилбензен, ксилени: орто, мета- пара- циклохексан, стирен). Данните са интегрирани в локалната компютърна система на станцията, което е удостоверено със 72-часови проби с достоверни данни, доказващи работоспособността ѝ.

Поддръжката ѝ ще се извършва от сервизен експерт на фирмата-изпълнител, който е минал курс на образование при производителя.

Припомняме, че досега в Русе липсваше станция, която да регистрира наличието на посочените летливи органични съединения. От инсталирането ѝ през предишния юли системата мери фини прахови частици ФПЧ10 и следи за съществуването на серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон, общи въглеводороди: метан и неметанови.

Най-голямото преимущество на станцията е, че тя работи по референтен способ на премерване и може да послужи на контролните органи за определяне на извършители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР