Приключи 12-годишният съдебен процес между Българската православна църква и сектата

...
Приключи 12-годишният съдебен процес между Българската православна църква и сектата
Коментари Харесай

Приключи 12-годишен съдебен спор между БПЦ и секта

Приключи 12-годишният правосъден развой сред Българската православна черква и сектата "Шри Чинмой Център ", оповестяват от Българската патриаршия.

Върховният касационен съд е оставил без разглеждане жалбата на сектантското нео-индуистко съдружие, с което дефинитивно остава в действие решението на Софийския градски съд, отхвърлящо всички искове на сектата.

Българската православна черква внесе план за учебници по православие

Делото за дискриминация беше заведено против шефа на Центъра за Религиозни проучвания и съвещания към Българската черква - доктор Десислава Панайотова. Поводът - публикация, в която богословът осведоми обществото за заплахите, които се крият в нездравите духовни учения, извършващи противозаконна религиозна агитация.

Съдебният състав е постановил, че цитираната обява съставлява израз на вътрешното разбиране и позицията на създателя, която не насажда ненавист и неприязън. От Светия Синод напомнят, че в хода на целия правосъден развой от 2008 година насам сектата е била представлявана пред всички правосъдни инстанции от адвокати на Българския Хелзинкски комитет
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР