Приживе считан за един от най-спорните учени на XX век,

...
Приживе считан за един от най-спорните учени на XX век,
Коментари Харесай

Преди сами да се диагностицирате с депресия и понижена самооценка, се убедете, че не сте заобиколени от идиоти

Приживе считан за един от най-спорните учени на XX век, изключителният австрийски невролог и психолог Зигмунд Фройд през днешния ден е изучаван във всички университети по света.

В живота му някои го смятат за самозванец, други за талант.

Коко Шанел, да вземем за пример, го назовава " първия мъж феминист! ". Тя считала, че Фройд е предизвикал с разсъжденията си половата гражданска война, че той е неофициалният идеолог на тази гражданска война и е въодушевил дамите да потърсят независимост от разбиранията в един мъжки свят.

Работата на Фройд в най-малко две насоки го обезсмъртява като академик - проучванията му над сънищата и откритието на подсъзнанието. Неговите мисли и взор към държанието на индивида до през днешния ден ни разкриват повече за нас самите и изясняват постъпките на мнозина, с които сме обградени. Можем да разгледаме личната си персона, през призмата на неговите възгледи. Как? Например, като оценим къде се намираме и по какъв начин се усещаме (или по какъв начин се усещат други), според следните постулати на Фройд, изброени от уеб страницата AdMe.ru в негови цитати:

" Мащабът на вашата персона е избран от размера на проблемите, които съумяват да ви накарат да излезете отвън равновесие. "

" Преди сами да се диагностицирате с меланхолия и понижена самооценка, се убедете, че не сте заобиколени от идиоти. "

" Задачата да стават хората щастливи не е включена в международното създание. "

" Всичко, което вършиме в леглото, е прелестно и безусловно вярно. Би било отлично единствено, в случай че ни харесваше. "

" За полово отклоняване може да се смята единствено цялостната липса на секс. Всичко останало е въпрос на усет. "

" В момента, когато човек стартира да мисли за смисъла и цената на живота, може да стартира да се смята, че егото боледува. "

" Първият човек, който е изругал вместо да хвърли камък, е основал цивилизацията. "

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР