Приходната част на бюджета върви изключително добре. До момента, от

...
Приходната част на бюджета върви изключително добре. До момента, от
Коментари Харесай

Блестящи приходи в бюджета: до февруари са събрани 685 млн. лв. повече, отколкото за същия период през 2023 г.

Приходната част на бюджета върви извънредно добре. До момента, от началото на годината към 19 февруари сме събрали с 685 млн. лева повече налози, мита и осигуровки, в сравнение с предходната година за същия интервал. Това разгласи на брифинг министърът на финансите.

„ Събираемостта е както следва: за налозите: растеж с 13,9%, осигуровки – с 9,2%, нарастването при митническите сборове, Данък добавена стойност от импорт и данък е 11,2% “, заключи той.

По-рано от Министерство на финансите оповестиха, че се сформира работна група, която да обследва обединяването на Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници “ в единна приходна организация. " Това се прави за по-ефективно администриране на събирането на мита, налози и акцизи, както и от позиция оптимизация на държавната конструкция. Това не е нещо ново или извънредно. Общи данъчни и митнически организации има в Дания, Естония, Ирландия, Испания, Латвия, Полша, Португалия, Словакия, Словения и Унгария в Европейски Съюз. Това е метод, който се употребява и в Англия, и в Америка ", посочи министърът.

И изясни за какво в този момент е подобаващият миг това да се случи. " Очакваме в границите на годината да имаме и решение за сухопътните граници на Шенген. Това би означавало сериозна метаморфоза на Агенция „ Митници “, защото няма да има потребност от митнически пунктове на границите с Румъния и Гърция. Имайки поради, че такава огромна метаморфоза по този начин или другояче ще се случва в Агенция „ Митници “, това е и моментът, в който да се направи сливането с Национална агенция за приходите в единна приходна организация ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР