Приходната агенция още рови в доходите и имуществото на бившите

...
Приходната агенция още рови в доходите и имуществото на бившите
Коментари Харесай

Половин година не стигна на НАП да провери Горанов и Младен Маринов

Приходната организация още рови в приходите и имуществото на някогашните министри от ГЕРБ
Изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов

Половин година не стигна на Националната организация за приходите да завърши дейностите си по отношение на някогашния финансов министър Владислав Горанов и някогашния вътрешен министър, а в този момент народен представител от ГЕРБ Младен Маринов. Все още тече проверка на Горанов за определяне на отговорностите за налог върху годишната данъчна основа за 5-годишен интервал - от 2015 до 2020 година, заяви приходната организация заяви за "Сега ". Същия интервал обгръща и продължаващата инспекция за параленост на приходи и имущество на Маринов.
 
Национална агенция за приходите се засилва против някогашните министри от ГЕРБ през юни предходната година. Тогава "Сега " заяви, че консултантската компания "Трилема Кансълтинг " ЕООД, което е еднолична благосъстоятелност на Владислав Горанов, е придобило два парцела в блок 11 на бул. "Цариградско шосе ". Първият съставлява офис на банка с повърхност 145 кв. м, който се намира на сутеренен етаж, а вторият е записан като "учебна занималня на две равнища " и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе. Видно от информация в имотния указател договорката е подписана на 27 май м.г., а материалният интерес е 752 994 лева Продавачът е компанията "Лазурит 94 " АД.
 
Не е ясно от къде Горанов разполага с такава крупна сума. В последната имуществена заявления на някогашния финансов министър написа, че той има 76 193 лева на влог, а неговата брачна половинка още 11 500 лева Консултантската му компания, която е записана през август 2020 година, към момента не е разгласила годишен финансов доклад.
 
Първоначално някогашният министър отхвърляше да разяснява по какъв метод е съумял да събере средства за покупката на парцели, само че по-късно пред няколко медии Горанов съобщи, че тези 750 000 лева са от комерсиалната активност на консултантската му компания, както и от заем. Видно от Търговския указател няма основан залог върху капитала на "Трилема Кансълтинг " ЕООД, нито пък има ипотека върху някои от парцелите на Горанов.

БЪРЗИНА
 
Впечатление прави, че данъчните инспекции по отношение на Владислав Горанов и Младен Маринов не престават повече от 6 месеца, а проверката на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски е завършила стремително - за месец и половина. Това стана ясно от писмо на зам.-изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов до гражданско съдружие БОЕЦ. Ревизията стартира на 5 октомври 2021 година, след обява в проверяващия уебсайт Bird.bg, че Пеевски е един от българите в интернационалното следствие "Досиетата Пандора ", като не е заявил връзките си с три офшорни сдружения. Като народен представител Пеевски е задължен да разгласи всички свои компании в декларацията си по обществения указател. Пеевски уточни, че офшорните му компании, за които излезе информация, "никога не са правили активност, не са имали активи и посредством тях не са реализирани каквито и да било покупко-продажби ". По закон обаче и офшорките без активност наложително се заявяват. Данъчните очевидно не са се впечатлили от този факт.
 
Източник: segabg.com
 
 
 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР