Приходите от туризъм в Гърция до месец август са достигнали

...
Приходите от туризъм в Гърция до месец август са достигнали
Коментари Харесай

Гърция очаква 10 млрд. евро приходи от туризъм

Приходите от туризъм в Гърция до месец август са достигнали половината от равнищата на 2019 година, съобщи гръцкият министър на туризма Василис Кикилиас. Гръцкият туризъм, който съставлява към 1/5 от стопанската система на страната, претърпя най-лошата си година в историята през 2020 година, като едвам 7 милиона гости донесоха доходи от 4 милиарда евро, предава Reuters.

По думите на Кикилиас от януари до август идващите в Гърция са нарастнали със 79,2%, а съответните приходи са нарастнали със 135,7% в съпоставяне със същия интервал на 2020 година, което подхожда на 50% от постъпленията за цялата 2019 година

" На път сме да реализираме доходи от над 10 милиарда евро ", разяснява министърът. След като Гърция анулира множеството от рестриктивните мерки си, свързани с пандемията, през това лято в страната дойдоха огромен брой задгранични гости.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гърция е водеща туристическа дестинация в Европа през 2021 година..

Кикилиас добави, че септември, октомври и ноември също са били натоварени месеци. Гърция залага на туризма, с цел да подтиква икономическото възобновяване, откакто рецесията през предходната година докара до спад на Брутният вътрешен продукт с 9%. В проектобюджета си за 2022 година държавното управление предвижда, че стопанската система ще нарасне през 2021 година с 6,1% тази година.

Миналата седмица Европейската комисия преразгледа икономическите си прогнози за Гърция като към този момент чака стопанската система на страната да нарасне с по-бързо движение от 7,1% тази година.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР