Приходите от комисиони на застрахователните брокери през първата половина на

...
Приходите от комисиони на застрахователните брокери през първата половина на
Коментари Харесай

Приходите на брокерите в застраховането растат с 10% за година

Приходите от комисиони на застрахователните брокери през първата половина на годината са общо 119.8 млн. лева, демонстрират данните на Комисията за финансов контрол. Това е растеж от 10.6% по отношение на данните за първите шест месеца на миналата година.

От всички начислени комисиони 90.2% съставляват приходите от записани комисиони по застраховки в общото обезпечаване и 9.2% – в животозастраховането.

Лидер измежду брокерите е Ес Ди Ай ООД с пазарен дял от 8% (при 7.3% година по-рано) от приходите на системата. Следва го " Ай Енд Джи иншурънс брокерс " ООД със 7.25% (7% година по-рано). Делът на останалите е под 3.5%.

Премийният доход, осъществен с посредничеството на застрахователните брокери, през първото шестмесечие е 617.9 млн. лева, или растеж от 15.6% по отношение на година по-рано.

Очаквано по-голямата част от приходите по това перо са от общо обезпечаване - 479.4 млн. лева, а по-малко от животозастраховане - 52.3 млн. лева

Също без изненади максимален дял в премийния доход, сбъднат от брокери, има наложителната застраховка " Гражданска отговорност " - 47%. Приходите по застраховката " Сухопътни транспортни средства, без релсови транспортни средства " дават на сегмента 36% дял, следвани от " Пожар и естествени бедствия " - 6%, и " Други вреди на имущество " с 3%.

При животозастраховането осъщественият посредством застрахователните брокери премиен доход към края на юни е записан главно по застраховка " Живот " и лихва, който й дава дял от 65%, следвана от застраховките " Заболяване " (16% дял) и " Злополука " (8%).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР