Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Застройките се приготвят

...
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal Застройките се приготвят
Коментари Харесай

Тайната на божествено вкусната супа: Тя се крие в основните 4 застройки – топла, варена, яйчена и студена

Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal

Застройките се подготвят от яйца, кисело мляко, прясно мляко, брашно, лимонен сок, лимонтузу, оцет и други Някои от супите се застройват само с яйца и кисело мляко без брашно; в други случаи застройката се прави единствено с яйце, жълтък, прясно мляко, лимонен сок, оцет или в други комбинации.
Общо взето, застройките биват варени, топли и студени.
Продукти за варена застройка:
1 чаена чаша кисело мляко, 1 яйце и 1 супена лъжица брашно.

Начин на подготвяне:
С телена бъркалка настрана се разрушават киселото мляко и яйцето, а брашното се размива на кашица с щипка сол и студена вода. Смесват се дружно в по-дълбок съд.
От врящата на огъня чорба с черпак се взема от бульона и се прибавя последователно на тънка струйка към разрушената примес. Непрекъснато се бърка с телената бъркалка в една посока, с цел да се предотврати пресичането на яйцето. Прибавя се по същия метод още 1 черпак от бульона. Съдът се слага на огъня и леко се разрушава до кипване, с цел да се изравни точката на шупване сред врящата чорба и варената застройка. Тогава застройката се излива на по-голяма бликам, разбърква се добре и супата се отстранява от огъня.

Продукти за топла застройка:
1 яйце, 1 супена лъжица брашно,1 чаена чаша кисело мляко, 1 супена лъжица краве масло.
Начин на подготвяне:
Супата се смъква от огъня. Брашното се запържва леко в маслото и се отстранява от огъня. Яйцето и киселото мляко се разрушават поотделно, след което се смесват. Прибавят се на тънка струйка към запърженото брашно, като непрестанно се бърка. Готовата застройка се излива на по-голяма бликам към бульона на супата, като отново се бърка непрестанно, до момента в който свърши сместа.

Продукти за студена застройка:
1-2 яйца, 1 чаена чаша кисело мляко.
Начин на подготвяне:
Супата се смъква от огъня. Яйцето и киселото мляко, разрушени поотделно, се смесват. Прибавят се на тънка струйка към готовата чорба, като непрестанно се бърка. Вместо кисело мляко може да се употребява сок от лимон, лимонтузу или оцет на усет. В този случай на първо време се поставят разрушените яйца, а по-късно се прибавят киселите подправки на усет.

Яйчена застройка:
Понякога супите се застройват единствено с 1 чаена чаша прясно мляко и 2 жълтъка. Супата не се смъква от огъня. Във врящия бульон се поставя прясното мляко. Ври към 5 минути, отстранява се от огъня и се прибавят на тънка струйка авансово разрушените жълтъци, като непрестанно се бърка.
Яйчената застройка може да се подготви и по различен метод. Супата е свалена от огъня. Яйцето се разрушава добре в по-дълбок съд, разбърква се с 4-5 лъжици кисело мляко. С лъжица се прибавя по малко от бульона, като непрестанно се разрушава, до момента в който съдът се изпълни. След това сместа се излива на няколко пъти в супата, като непрестанно се бърка.
Инфо: lekuvai

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР