Пригответе лесна и бърза вечеря с картофи, ако внезапно ви

...
Пригответе лесна и бърза вечеря с картофи, ако внезапно ви
Коментари Харесай

Лесна вечеря с картофи

Пригответе лесна и бърза вечеря с картофи, в случай че ненадейно ви изненадат посетители. Необходими са ви пет едри картофа, две скилидки чесън, 4 резенчета бекон, майонеза на усет, подправки.

Суровите обелени картофи се нарязват на кубчета, както и беконът. Чесънът се нарязва на ситно. Всичко се разбърква, изсипва се в тава и се полива с майонеза.

Покрива се с фолио и се пече в авансово загрята фурна към четиридесет минути. Сервира се горещо. Картофите стават ароматни и доста вкусни.

Друг вид е да приготвите задушени картофки с кренвирши. Необходим ви е един морков, половин глава лук, четири-пет огромни картофа и два-три кренвирша.

 Лесна вечеря с картофи

Картофите се нарязват на кубчета и леко се запържват, по-късно към тях се прибавя нарязаният на колелца морков. Лукът, нарязан на ситно, се прибавя към тях.

Задушава се няколко минути, като непрекъснато се разбърква. Поръсва се щедро с подправки на усет, прибавят се нарязаните на колелца кренвирши, прибавя се малко вода и се задушава на похлупак на междинен огън, до момента в който картофите омекнат.

Вкусно и елементарно стават картофите с чесън и копър. За приготвянето им са нужни половин кг картофи, половин чаша зехтин, копър, сол, чесън на усет, кашкавал за поръсване.

Измийте и нарежете картофите на колелца. Внимателно почистете кората на картофите, с цел да запазите витамините, които се намират тъкмо под нея.

Залейте картофите с гореща вода и сложете на котлона. Когато картофите кипнат, отцедете ги от водата. Загрейте леко зехтина и го излейте в тава. Наредете в нея картофите и печете в авансово загрята фурна двадесет минути.

Готовите горещи картофи се изваждат в огромна паница, авансово натъркана с чесън, посоляват се и се поръсват със ситно нарязания копър и настъргания кашкавал.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР