Пригответе красива кутия за сладки, която по възможност се заключва,

...
Пригответе красива кутия за сладки, която по възможност се заключва,
Коментари Харесай

Оригинални шотландски маслени бисквити - Shortbread

Пригответе красива кутия за сладки, която по опция се заключва, тъй като тези сладки свършват за минути

Необходими Продукти

● масло - 225 г стайна температура
● пудра захар - 100 г
● брашно - 225 г бяло
● царевично нишесте - 100 г
● сол - 1 щ.

Начин на подготвяне

Грамажите за приготвянето на бисквитите би трябвало да са точни! Работи се с миксер. Фурна - 170 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене.

Маслото се нарязва на кубчета и се разрушава с миксер за 1-2 мин. Добавя се захарта и се разрушава до крем за към 4 мин, с цел да побелее. Брашното, нишестето и солта се разбъркват авансово в купа и се прибавят на два пъти към маслената примес.

Разбива се с миксер на мудни обороти, до момента в който се смесят продуктите и се оформи хубава топка тесто. Сваля се от миксера, завива се във фолио и се оставя в ледник за към 30 мин, може и за цяла нощ.

Когато е добре охладено тестото се разточва с точилка на по-дебела кора, към 4 мм и се изрязват правоъгълници с формичка, в случай че няма такава се изрязват с нож с дължина към 1 пръст. На всяка маслена бисквита се вършат дупки с съчка за зъби, това спомага за по-доброто им изпичане.

Преди да се сложат във фурната се оставят още веднъж на студено, с цел да се стегне маслото и с цел да се запазят формата си при изпичане, макар че те леко се подуват. Нареждат се с разстояние сред тях.

Пече се на 170 градуса за към 15 мин. В момента, в който захванат златист борд в профил, се изваждат от фурната. Трябва да останат бели. Те са доста меки след изваждането им от фурната, само че при изстиването ще се стегнат колкото е належащо.

Оригиналните шотландски маслени бисквити - Shortbread са чудни!

Инфо: шотландска кухня

PS: Това са тези прелестни бисквити, които ние си купуваме в тези чудесни шарени железни кутии с шотландски претекстове върху тях. Прекрасен усет на масло, пръхкави и чудесни за подарък на коледна бисквитка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР