Приемат се предложения участие в новото издание на за принос

...
Приемат се предложения участие в новото издание на за принос
Коментари Харесай

Приемат се предложения за наградата Христо Г. Данов за принос в книжовната култура

Приемат се оферти присъединяване в новото издание на за принос в българската книжовна просвета. Срокът за кандидатстване е до 17 май 2024 година в това число, оповестиха от Министерството на културата.

Награди се присъждат в следните категории: " Българско издателство " ; " Автор на българска художествена литература " ; " Преводач на художествена литература " ; " Автор в региона на хуманитаристиката " ; " Автор на издание за деца " ; " Художник или дизайн и оформление на книга " ; " Представяне на българската книга " ; " Библиотечно дело ". Голямата премия за повсеместен принос в националната книжовна просвета се връчва от министъра на културата.

Конкурсът е основан през 1999 година от Министерството на културата и Община Пловдив. В него могат да вземат участие физически и юридически лица. Кандидатства се единствено с първи издания. В обособените категории се присъждат дребна пластика, парична премия и диплом, като диплом, с изключение на за отличените, има и за номинираните.
 Дали бъдещето на литературата е в слушалките?
Дали бъдещето на литературата е в слушалките?

Локалното наличие е главен мотор за растежа на аудиокнигите в Европа, в това число и в България

Кандидатите би трябвало до 17 май да дават безплатно два екземпляра от препоръчаните от тях книги, съпроводени от формуляр за присъединяване в състезанието, който може да се изтегли от уеб страницата на Министерството на културата.

Книгите и формулярът се одобряват на адрес: Министерство на културата, София 1040, бул. " Александър Стамболийски " № 17, за дирекция " Международно съдействие, европейски стратегии и районни действия ".

Конкурсът се организира в два кръга. В първия се дефинират номинациите, а във втория се взима решение за награждаването. Имената на спечелилите ще бъдат оповестени на публична гала на 7 юни 2024 година в границите на фестивала " Пловдив чете ".
 Обявен е крактият лист за интернационалната премия
Обявен е крактият лист за интернационалната премия " Букър "

В него са включени романи от Азия, Европа и Южна Америка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР