Приемът по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“

...
Приемът по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“
Коментари Харесай

Спира се приемът по подмярка 4.2. Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти от ПРСР 2014-2020

Приемът по подмярка 4.2. „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “ от мярка 4 „ Инвестиции в материални активи “ от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014-2020 година се приключва краткотрайно. Това се постанова по отношение на нуждата от прецизиране на текстовете на подмярка 4.2, зародила в хода на преговорния развой с Европейската комисия. По тази причина ще бъде обновен текстът, обвързван с допустимостта на претендентите и условието за 36 месечна история на обекти за преправка на селскостопански артикули, в които е осъществявана активност по преправка, оповестиха от МЗХГ.

Актуализираните условия за кандидатстване по подмярката, в това число всички използвани документи, ще бъдат качени за публично разискване със заинтригуваните страни при започване на месец октомври. Очаква се новата процедура за банкет на планови оферти по подмярка 4.2 „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “ да започва към 15 октомври 2021 година Новият банкет ще бъде със период за кандидатстване не по-кратък от 4 месеца.

Бюджетът, очакван по процедурата, ще бъде непокътнат в размер на близо 390 млн. лв.. Приемът ще бъде ориентиран към вложения за възстановяване на цялостната активност, икономическата успеваемост и конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната индустрия. Чрез подмярката ще се подтиква по-добро потребление на факторите за произвеждане, въвеждане на нови артикули и възстановяване на качеството и сигурността на храните, и тяхната проследяемост.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР