Причини за появата на синдрома на сухото око Синдромът на

...
Причини за появата на синдрома на сухото око Синдромът на
Коментари Харесай

Синдром на сухото око - причини и лечение

Причини за появяването на синдрома на сухото око

Синдромът на сухото око се предизвиква при хронична липса на задоволително навлажняване на окото. Последствията от сухи очи варират от едвам доловимо, само че непрекъснато раздразнение на очите до доста инфектиране и даже цикатризиране (увреждане) на предната повърхнина на окото. Проблемът със сухите очи се среща относително постоянно и синдромът на сухото око е съществена причина за посещаване при очен доктор.

Симптомите на сухота в очите и синдрома на сухото око включват:
• Парещо чувство
• Възпалени очи
• Чувство за болежка
• Усещане за тежест в очите
• Уморени очи
• Усещане за сухота
• Червени очи
• Фотофобия (чувствителност към светлина)
• Замъглено зрение

Друг признак е чувството за „ непознато тяло ” в очите. Колкото и да е необичайно прекомерно влажните очи също могат да бъдат признак на синдрома на сухото око. Това е по този начин, защото при сухота на повърхността на окото като предпазен механизъм се стимулиира прекалено много продукция на водната съставния елемент на сълзите. Но това рефлекторно сълзене не остава задоволително дълго, с цел да излекува подлежащия проблем.

Слъзният филм има три съставния елемент – липиден, воден и муцинозен. Така да вземем за пример, в случай че мейбомиевите жлези, виновни за липидния съставен елемент, не секретират задоволително, слъзният филм се изпарява прекомерно бързо и подлежащото положение – наречено дисфункция на мейбомиевата жлеза – в този момент се счита за главен фактор в доста случаи на синдром на сухото око.

Други аргументи за този проблем може да бъдат вашият климатик, печка или други неща към вас, които да изсушат очите ви. Освен това естественият развой на стареене, изключително менопаузата при жените; страничните резултати на някои медикаменти, като антихистамини; разнообразни болести, които засягат способността ви да вършиме сълзи, като синдром на Сьогрен, ревматоиден артрит и колагенни съдови заболявания; разнообразни проблеми, които не разрешават на клепачите ви да се затворят по метода, по който би трябвало – всички те водят до заболяване на сухото око.

Понастоящем дисфункцията на мейбомиевата се лекува с набор от способи, за които е потвърдено, че са релативно ефикасни, което води до нуждата от усъвършенствани благоприятни условия за лекуване. Прекомерното развиване на бактериите и Demodex е признак на дисфункцията на мейбомиевата жлеза (MGD), а изследванията демонстрират, че IPL усъвършенства признаците на блефарит. В дерматологичната процедура са потвърдени клиничните изгоди от лечението с интензивна пулсова светлина (IPL) за лекуване на разнообразни кожни проблеми и болести, като розацея и акне.  В последните години IPL лекуването се ползва и при синдрома на сухото око, което можем да назовем заболяване на модерното общество.

Лечение на синдрома на сухото око

Derma Vita разполага с новаторска IPL система и кожните лекари имат опит при лекуване на синдром на сухото око с IPL терапия. При лекуването с IPL се загрява дермата до температура от 43 ° C, като по този метод се усъвършенства секрецията на въпросните жлезите. Когато се ползва върху кожата, тази светлина се всмуква от кръвните кафези в абнормните кръвоносни съдове, коагулират се и в следствие съдовете се затварят. При IPL лечението се втечнява абнормния слъзен секрет и се уголемяват жлезите. Във връзка с това се усъвършенстват признаците при пациентите  със сухи очи.

Кандидатите, които дават отговор на изискванията за IPL, би трябвало да имат видове кожа 1, 2 и 3 (а от време на време и 4). Тъмните кожи не са подобаващи за процедура с IPL, защото са склонни да прочвяват странични резултати, като депигментация.

IPL интензитетът на лекуване варира  според  тежестта на болестта и възрастта на пациента. Обикновено лишава три до четири процедури в течение на четири месеца. След нормализиране на жлезата, се поддържа лекуването на всеки шест месеца до една година, като по-младите пациенти се нуждаят от по-малко лечения.

Ако имате тази диагноза, сложена от очен доктор и търсите разрешаване на казуса, може да се свържете с нашите експерти, с цел да обсъдите вашето IPL лекуване.
За спомагателна информация и записване на час тел.: 0884 94 95 81 и 02 / 962 25 33(44)

Материалът е създаден със съдействието на доктор Виктория Иванова, от Derma Vita clinic
Снимка: Alexandria Baldridge from Pexels

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР