причината - натиск от страна на Тръмп Председателят на Републиканската

...
причината - натиск от страна на Тръмп Председателят на Републиканската
Коментари Харесай

Лидерът на републикаците в САЩ се оттегли

повода - напън от страна на Тръмп

Председателят на Републиканската партия Рона Макданиъл напуща поста, заяви Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това се случва след седмици на обществен напън от страна на Доналд Тръмп.

Този ход идва, откакто някогашният президент Тръмп, любимецът за президентската номинация на партията, уточни, че желае да направи промени в Националния комитет на Републиканската партия (RNC), до момента в който се приготвя за евентуален реванш с президента Джо Байдън, демократ, през ноември.

„ В исторически проект в републиканския Национален комитет се е правила смяна, когато е бил предаван кандидат-президентът ни, и моето желание постоянно е било да спазя тази традиция. Оставам отдадена на задачата да се върнем в Белия дом и да бъдат определени републиканските претенденти по всички етажи на властта през ноември “, сподели в изказване Макданиъл.

Тя благодари на Тръмп и разясни, че оставката ѝ ще влезе в действие на 8 март, с цел да се даде опция на републиканския кандидат-президент да избере новия ръководител на партията.

Преди две седмици Тръмп поддържа ръководителя на Републиканската партия в Северна Каролина Майкъл Уотли за идващия ръководител на RNC и своята снаха Лара Тръмп за съпредседател.

Който и да размени Макданиел, ще се изправи пред предизвикването да сплоти една раздробена партия единствено девет месеца до изборите през 2024 година, написа Ройтерс.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР