Причината е допускането на решаването на пазарни проблеми по непазарен

...
Причината е допускането на решаването на пазарни проблеми по непазарен
Коментари Харесай

Евгени Кънев: Сега Денков вади кестените, защото все някой трябва да придвижи държавата напред

Причината е допускането на решаването на пазарни проблеми по непазарен метод от самата страна. Когато тя е представлявана от политици, които я преглеждат като трапеза - посредством трупане на загуби за страната те си купуват успокоение във властта и бързо връщане в нея, когато я изгубят. Пак за сметка на всички нас.

Борисов - “опарил се ” от митингите през 2013 г - си плащаше за всяко напрежение - даже с безумна дерогация (освобождаване) на държавния Топлоелектрическа централа от задължението да ограничи нездравословните излъчвания, което Европейски Съюз отхвърли. Радев за година нищо не направи, с цел да не нервира електората - по тази причина се наложи правене на териториалните проекти единствено за месец без време за детайлно разискване, с цел да се съблюдава последният период на Европейски Съюз. Е, в този момент Денков би трябвало да вади кестените, тъй като все някой би трябвало да придвижи страната напред, а освен да цялостни джобове.

В какво се състои на процедура настояването на миньорите?

Държавата да им подсигурява работните места и заплатите - на всички заети без значение от количествата продукция и нейната пазарна цена - най-малко до 2038 година Т.е обезпечаване на социализЪма в бранша.

Все едно съкратените служащи да получават гаранции за своите работни места, без значение дали едно дружество се автоматизира или не.
Все едно сегашната държавна администрация да изиска обезпечени работни места, без значение дали се вкарва или не електронно държавно управление.
Все едно публицистите във вестниците да желаят обезпечени работни места, а вестникът им да се издава, без значение дали хората четат интернет или не.

 

Накратко: енергетиците желаят страната да им обезпечи протекция против пазара, модернизацията и софтуерния напредък, която да бъде платена от нас.
А в случай че за това се организира референдум - какви ли ще са резултатите?

А представяте ли си някоя социологическа организация да зададе тъкмо този въпрос:

“Съгласни ли сте да гарантирате с налозите си и здравето си работните места на въглищните централи до 2038 г? ”

Не можете, нали?

 

Евгени Кънев, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР