„Причината да разглеждаме новия законопроект за хазарта е, че законът,

...
„Причината да разглеждаме новия законопроект за хазарта е, че законът,
Коментари Харесай

Румен Гечев: Няма нито една страна-членка на ЕС, където да има едноличен орган, който да регулира хазарта

„ Причината да преглеждаме новия законопроект за хазарта е, че законът, признат от този парламент, на 5 декември 2014 година, не е изпълнен в продължение на повече от 5 години. Тогава сме решили в Народното събрание и сме задължили Министерския съвет до 28 февруари 2015 година да показа идея за развиване на бранша на хазарта и нов законопроект. Днес е 17 юни 2020 година и решението на българският парламент не е изпълнено от Министерския съвет, в несъгласие на Конституцията и на закона “, сподели проф. Румен Гечев, депутат от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, от парламентарната естрада.

„ Сега, вместо да се оправи тази неточност, ни вкарват в някакво юридическо антиевропейско тресавище “, сподели още Гечев.

Той уточни, че няма нито една страна-членка на Европейски Съюз, където да има едноличен орган, който да контролира
хазарта, а всеобщата процедура е секторът да се ръководи от съответното министерство. „ Каква еднолична власт, къде четохте тези материали? Никъде няма подобен цар на хазарта, какъвто оферирате “, безапелационен е националният представител.

Румен Гечев обърна внимание, че в законопроекта е записано, че препоръчаните промени няма да доведат до промени в бюджета. „ Щом няма да има промени в бюджета, значи идващите 700 млн. ще бъдат откраднати отново ли? “, попита социалистът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР