Приблизително същото количество храни, медикаменти и стоки от първа необходимост

...
Приблизително същото количество храни, медикаменти и стоки от първа необходимост
Коментари Харесай

Венецуела изпрати 100 тона хуманитарна помощ в Куба

Приблизително същото количество храни, лекарства и артикули от първа нужда са блокирани за Венецуела на колумбийската граница.


Кораб на венецуелския военноморски флот в дошъл в пристанището на Хавана. Според венецуелското посолство в Куба той е претрупан с помощи за жителите, потърпевши от мощното торнадо, връхлетяло кубинската столица предишния месец. На борда му има машини и строителни материали за възобновяване на материалните вреди. Това се случва на фона на блокираните тонове най-вече американски храни и лекарства на границата сред Венецуела и Колумбия. Помощта беше изпратена по искане на самообявилия се за президент Хуан Гуайдо, само че настоящият държавен глава Николас Мадуро, който се употребява с поддръжката на армията, не я позволи в страната. Според последователите на Мадуро помощта е " троянски кон ".
Фреди Бернал, последовател на президента Николас Мадуро: " За нас филантропичната помощ е Троянски кон, който тихомълком се пробва да завладее Венецуела. Според нашата конституция ние имаме правото и задължението да пазиме границите си спокойно. Това и вършат въоръжениte сили.
Освен храна, в камионите има и животоспасяващи медикаменти.

Изабел Перниа: Много съм напрегната, тъй като моя съседка умря през декември, тъй като нямаше медикаменти. Липсата на лекарства ни убива... и стресът, тъй като когато се тревожиш, че нямаш храна, какво се случва - поболяваш се.
Международната общественост продължава да търси излаз от филантропичната и политическа рецесия във Венецуела.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР