Приближаваме ли се до безсмъртието и какви етични дилеми би

...
Приближаваме ли се до безсмъртието и какви етични дилеми би
Коментари Харесай

"Идва ли смъртта на смъртта", или кои са лекторите и темите във второто издание на форум "Дълголетие"

Приближаваме ли се до безсмъртието и какви етични алтернативи би донесло то? Това е един от въпросите, на които ще се опита да даде отговор второто издание на научнопопулярната конференция Форум " Дълголетие " в края на октомври в София.

Организаторите от Фондация Credo Bonum оповестиха още от лекторите и тематиките на тазгодишното събитие, откакто в началото оповестиха, че специфичен посетител ще е един от създателите на най-голямото международно изследване за тайните на дълголетието доктор Лесли Мартин(Очаквайте изявление с нея на следващия ден в " Дневник " ).

Научнопопулярната конференция, отдадена на остаряването и качеството на човешкия живот, ще показа любопитната позиция на футуролога Мариана Тодорова за " гибелта на гибелта " и какво би последвало от нея. Сред лекторите тази година ще бъде и един изявен експерт по храненето у нас – Надя Петрова, която ще опише по какъв начин с понижен банкет на храна може да се живее по-дълго.

Форумът ще показа и гледната точка на един проектант върху дълголетието - Стоимен Демерджиев. Той ще обърне внимание на това, че прецизно ревизираме етикетите на храната, която ядем, само че не и на материалите, от които е построен домът и работното ни място. А шумоизолацията, щорите, конденза и всички тези " дребни " фактори са по-важни за качеството на живота, в сравнение с допускаме.

Младият генетик и академик Любомир Балабански още веднъж ще бъде преподавател във конгрес " Дълголетие ", откакто предходната година описа доколко гените предопределят продължителността на живота. Този път той ще показа генетичното си проучване на най-възрастните хора в България и плана си да сътвори самобитна " ДНК банка на столетниците ".

Другият задграничен посетител с изключение на доктор Лесли Мартин, ще внесе малко повече екстравагантност. Луиз Уинтър е притежател на погребална организация във Англия, която дава услугата да планираш и организираш личното си заравяне.

" Форум Дълголетие " 2017 ще се организира за втора поредна година на 29 октомври, неделя, в Сити Марк Арт Център в столицата (бившето кино " Левски " ). Билети за събитието се продават онлайн в мрежата на Eventim. Стандартният е на цена 20 лева, а тази година уредниците оферират и специфичен пропуск на цена от 30 лева, който комбинира общоприет билет и билет за клиент над 65 година Форумът се реализира с поддръжката на Българо-американска кредитна банка и Посолство на Съединени американски щати в София, както и с медийната поддръжка на " Дневник ", " Programata ", " Зелена Светлина " и " JCDecaux Bulgaria ". Повече информация на уеб страницата на форума.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР