При втори оглед на колата, с която Георги Семерджиев блъсна

...
При втори оглед на колата, с която Георги Семерджиев блъсна
Коментари Харесай

Следствената служба: Предстои повдигане на второ обвинение на Семерджиев

При втори оглед на колата, с която Георги Семерджиев блъсна и умъртви две девойки на столичния бул. " Черни връх " е открит амфетамин. Това разгласи в " Денят стартира " зам.-директорът на Национална следствена служба Ясен Тодоров. Заради това следва на Семерджиев да бъде повдигнато още едно обвиняване.

" Утре това ще стане обществено притежание в залата на Софийския апелативен съд, ще представим доказателства. Още нямаме резултат от назначената кръвна експертиза, само че иззехме задоволително количество кръв макар неговата опозиция. "

Назначена е втора експертиза. Ако се окаже, че той самият бил под въздействието на опиати, това е най-тежко наказуемото закононарушение, за което е планувано отнемане от независимост до 20 години, посочи Ясен Тодоров.

Той нито удостовери, нито отхвърли дали в автомобила е имало други пасажери. Към момента няма доказателства, че полицайката Симона Радева е била него в колата, само че е потвърдено, че след злополуката тя и още двама души са помогнали на Семерджиев да се укрие.

Установени са данни за връзки на Георги Семерджиев със чиновници на Министерство на вътрешните работи, поради това прокуратурата проверява се така наречен полицейски чадър. Свързаността му с други лица и възможна незаконна активност най-вероятно ще бъде обсъждана в настрана досъдебно произвеждане.

" Наистина е учудващо, че това лице има над 50 наказателни постановления и не му е връчено нито едно. Учудващо е, че от 10-11 юни той се търси след шофиране в " Студентски град " с владеене на опиати и подправена шофьорска брошура, а ние го намерихме за половин час ", разяснява Ясен Тодоров.

Той съобщи, че са конфискувани всички видеозаписи в региона на злополуката, както и към дома на Семерджиев. Зам.-директорът на Национална следствена служба прикани в случай че има очевидци на злополуката, да се свържат със службите, с цел да дадат показания.

" Основното освен това закононарушение ще бъде доказване на авторството на действието - кой е управлявал автомобила. Както виждате, пред съда той към този момент си е построил някаква защитна версия - че е похитен, че не е управлявал той. Благодарение на бързите дейности на проверяващите събрахме доказателства, които убедиха съда за момента и го накараха да направи основателно съмнение, че Георги Семерджиев е причинител на закононарушението ", изясни Тодоров.

По думите на Ясен Тодоров всички събрани до момента доказателства оборват тезата на Семерджиев за отвличането. В джипа са открити и три мобилни телефона, които могат дадат по-ясна картина за придвижването на обвинения преди злополуката.

" Обвинението е по несъобразителност и не ни дава опция да желаеме от съда за искане трафичните данни от мобилните оператори. След обвиняването за владеене на опиати обаче ръцете ни ще бъдат развързани и ще установим придвижването му по телефоните. "

В дома на причинителя са открити както движимости, свързани с злополуката, по този начин и съвпадане на ДНК. Едно от откритите доказателства е изпаднала маратонка.

" На един от видеозаписите се вижда по какъв начин той бяга с маратонка на левия крайник, а десният е по чорап. Предполага се, че дясната маратонка е изпаднала в колата по време на злополуката. В дома му е открита другата ", разясни Ясен Тодоров.

По думите на зам.-директора на Национална следствена служба в случай че Георги Семерджиев е бил предпазен очевидец, това нямало да стане обществено притежание.

" Той може да е бил елементарен очевидец, само че в случай че беше предпазен, никой нямаше да знае кой е той. "

Военният прокурор, оказал се на мястото на злополуката, ще бъде разпитан като очевидец, той не е взел участие в огледите, посочи Ясен Тодоров.

Дали Симона Радева е получавала пари, с цел да укрива Георги Семерджиев, ще стане ясно от следствието на прокуратурата.

" С оглед на дейностите ѝ след ПТП-то може да се допуска, че тя със свои дейности е улеснявала Семерджиев в неговата активност. Мисля, че връзките сред Семерджиев и Радева са персонални. Имаме информация и в тази тенденция ", съобщи Ясен Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР